Pastasalade

Benodigdheden

 

  • 250 g pasta naar keuze
  • 1 rode en 1 gele paprika, in blikjes gesneden
  • 1 komkommer in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 50 g zwarte olijven )ontpitte en gesneden olijven uit pot)
  • 100 g feta in blokjes (ook gesneden verkrijgbaar in pot)
  • 3 El olijfolie
  • 2 EL balsamicodressing
  • 1 TL Oregano
  • Zout en peper

Bereiding:

 

  1. Snijd de paprika en komkommer in blokjes, snipper de ui en halveer de cherrytomaatjes. Je kunt de meeste dingen ook al gesneden kopen en jezelf wat werk besparen.
  2. Ontpit en halveer de olijven en snijd de kaas in blokjes. Het gaat echter sneller als je de olijven en feta al gehalveerd of in blokjes hebt gekocht.
  3. Kook de pasta in een pan met licht gezouten water. Laat ze vervolgens afkoelen.
  4. Meng vervolgens de pasta met de groenten.
  5. Voeg de feta toe.
  6. Meng de olijfolie, balsamicoazijn en oregano. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.
  7. Meng tot slot alles goed door elkaar.