Raamreiniging; welk product past het beste bij jou? 

Als je bij jezelf te rade gaat, is ramen lappen dan één van jouw favoriete huishoudelijke taken of moet je jezelf elke keer weer motiveren om eraan te beginnen? De juiste renigingsmethode met de juiste schoonmaakartikelen kunnen een hoop schelen in de snelheid en het gemak van het reinigen van jouw ramen.

 

Leifheit biedt een ruim assortiment aan raamreinigingsartikelen. Het unieke van dit assortiment is dat vele accessoires gecombineerd kunnen worden met het click-system van de telescoopsteel. Hierdoor wordt het reinigen van de ramen op grote hoogte kinderspel. Maar welke raamreiniginsartikelen zijn er en welk product is de juiste keuze? 
 

Raamwissers voor alle ramen

Raamwissers zijn er in verschillende soorten en maten. Het juiste is voor iedereen anders. Zo zijn de brede raamwissers geschikt voor grotere ramen en smalle raamwissers voor compacte en bewerkte ramen.

 

Inwasser en raamtrekker

Je kan ervoor kiezen om een losse inwasser en een losse trekker te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat het vuil van de inwasser gescheiden blijft van de schone trekker om jouw raam of glaswand droog te trekken. Want laten we eerlijk zijn. Niks is vervelender dan dat je vuile strepen achterlaat bij het droog trekken. 

 

Raamwisser 3-in-1 voor een snel resultaat

Ga je voor gemak, dan zou je kunnen kiezen voor een raamwisser 3-in1. De raamwisser 3-in-1 reinigt krachtig en is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Door het brede wisvlak komt hij makkelijk in alle hoeken. De micovezel wisserovertrek is zo ontworpen, dat deze in één beweging ook de kozijnen reinigt. Draai je de raamwisser om, dan trek je met de geïntegreerde rubberen lip het glazen oppervlak in een simpele beweging streeploos schoon.

 


Tip: De raamwisser 3-in-1 met telescoopsteel is erg handig voor het reinigen van zonnepanelen.


 

Elektrische raamreinigers

Handmatig insoppen en droog trekken versus moderne zuigtechnologie op batterijen? Wie wint er? In feite is het schoonmaken van ramen met een zogenaamde elektrische raamreiniger de gemakkelijkste oplossing. Zo bespaar je tijd en hoef je je geen zorgen te maken over vuil water dat op de vloer, kozijnen en de meubels terecht komt. 

 


Tip: De telescoopsteel blinkt uit met een lengte tot vier meter. Het praktische clicksysteem maakt het eenvoudig om de verschillende proucten eraan te koppelen. Zo kan je elke moeilijk bereikbare plek toch bereiken, bijvoorbeeld de ramen op de eerste verdieping.


Wat zijn de voordelen van een elektrische raamzuiger en welke modellen zijn er beschikbaar? Binnen het Leifheit assortiment hebben we de volgende opties:

 

Dry & Clean - de raamzuiger voor een stralens schoon resultaat

Wie een elektrische raamzuiger koopt wast de ramen in een handomdraai streeploos schoon. De Dry & Clean heeft twee verwissebare zuigmonden zodat je gemakkelijk kleine en grotere oppervlakte droog kan trekken. Naast het reinigen van ramen is deze alleskunner ook uitermate geschikt voor het reinigen van andere gladde oppervlakte zoals spiegels en tegels. Door de schuine stand kan deze raamzuiger zelfs eenvoudig boven het hoofd gebuikt worden.

  • Met een accuduur van ca. 40 minuten
  • 360° bruikbaar, ook op de kop
  • Grote tankopening voor makkelijk reinigen

Raam- en badkamerzuiger Nemo 

Zware armen zijn verleden tijd, want er zijn inmiddels ook lichtere accuzuigers op de markt. Zoals bijvoorbeeld de Nemo. Met zijn lage gewicht van ca. 500 gram is deze accu-raamzuiger bijzonder licht en handzaam. De Nemo raamzuiger is waterdicht (IPX7). Dit maakt de Nemo, naast het ramenlappen, ook heel erg geschikt voor voor een inductie kookplaat en in de badkamer voor het drogen van o.a. de douchewanden. 

  • Veelzijdig inzetbaar
  • Streeploos reinigen zonder nadruppelen
  • Licht en ergonimisch design

1 steel- veel mogelijkeden dankzij het Click-system

Op het Click-system passen verschillende opzetstukken, zoals raamwissers, in verschillende soorten en maten. Maar ook de elektrische raamzuigers, zodat je ook de raamzuiger op hoogte kan gebruiken zonder daar je rug op te breken. Er zijn stelen in veel verschillende lengtes beschikbaar waardoor er altijd een passende steel tussen zit. Daarnaast kan een Click-systemsteel ook gebruikt worden met andere koppen, voor het reiningen van bijvoorbeeld de badkamer of het stoffen binnen jouw huis.

 

Conclusie

Er zijn verschillende opties voor het reinigen van de glazen oppervlakte in en rondom jouw huis. Je kan ervoor kiezen om handmatig te reinigen of met een accu-raamzuiger. Daarnaast kan je de producten gemakkelijk combineren met het Click-system om ook op grotere hoogte en moeilijk bereikbare plekken te reinigen.