Ideeën voor vaderdag: drie evenementen voor een onvergetelijke dag

Vaderdag is een speciale gelegenheid om de vaders in ons leven te laten zien hoe dankbaar we voor hen zijn. Maar waarom plannen we dit jaar niet iets unieks in plaats van de gebruikelijke cadeaus? 

 

In deze blog vind je drie creatieve activiteiten voor Vaderdag die voor een onvergetelijke ervaring zullen zorgen. We geven je tips om zowel de planning als de uitvoering tot een compleet succes te maken. We hebben ook een paar cadeau-ideeën voor bij elke activiteit die elke vader blij zullen maken op zijn speciale dag.

 

Vaderdag kook-avond

Een kookactiviteit is een origineel vaderdagidee dat je kunt gebruiken om al je vrienden en familie samen te brengen om het te vieren. Jullie kunnen samen een nieuw gerecht leren koken en er daarna van genieten. Natuurlijk wordt er de hele tijd gelachen en gedanst in de keuken. De volgende tips helpen je bij het plannen en organiseren van een geslaagd evenement:

 

De perfecte kookworkshop plannen

 • Kies een thema: Begin met het kiezen van een thema dat past bij de smaak van je vader. Of het nu pizza, pasta of iets uitgebreider zoals sushi is - er zijn geen grenzen aan je verbeelding en ideeën voor Vaderdag.
 • Recepten kiezen: Als je eenmaal een thema hebt gekozen, is het tijd om de recepten te kiezen. Kies voor een meergangenmenu om het geheel nog specialer te maken.
 • Laat iedereen meedoen: Laat je vrienden en familie weten dat je wilt dat ze tijd vrijmaken voor het kookevenement op mannendag. Je kunt ook je vader inlichten of besluiten om hem op de dag zelf te verrassen.
 • Bereid de speciale avond voor: Als de dag aanbreekt, zorg er dan voor dat je alle ingrediënten en keukengerei hebt georganiseerd en klaar hebt staan. Dan kan het geweldige idee voor Vaderdag worden gerealiseerd!

Ideeën voor een vaderdagcadeau om te koken

Realiseerde je je dat er iets ontbrak tijdens de planning en voorbereiding van het kookevenement? Geen probleem! Als je vader een gepassioneerde hobbykok is, zal hij blij zijn met nieuw keukengerei.

 

Wat dacht je bijvoorbeeld van de crème brûléebrander van Leifheit, waarmee je een heerlijke crème brûlée op tafel tovert? De digitale vlees- en BBQ-thermometer van Leifheit is ook een leuk idee voor een Vaderdagcadeau als je van plan bent om vlees te bereiden.


 

Een kookevenement organiseren

 • Samen koken: Als je alles hebt gepland en voorbereid, kun je de taken zelf verdelen of je vader het roer laten overnemen. Kook samen en geniet van de ervaring. Misschien kun je zelfs een paar spannende kooktrucs van de een of de ander leren.
 • Eten en vieren: Dek de tafel die bij de avond past en geniet van de gerechten die je hebt bereid. Na de maaltijd is het perfecte moment om over de goede oude tijd te praten en alle vaders hun welverdiende cadeaus te geven

Kamperen met vaderdag

Als jij en je vader Vaderdag niet thuis willen doorbrengen, kun je het evenement ook naar buiten verplaatsen, de natuur in. Wat vind je bijvoorbeeld van het idee om te gaan kamperen voor Vaderdag? Kamperen is de perfecte mix van ontspanning en avontuur. Samen de tent opzetten en afbreken bevordert ook de onderlinge band en georganiseerd teamwork. Hier zijn wat tips over hoe je je kampeertrip kunt voorbereiden en organiseren om hem onvergetelijk te maken:

 

Voorbereiding van de kampeertrip

 • Kies een bestemming: Zoek een geschikte tijd en plaats om met je vader te kamperen. Bedenk van tevoren wat je daar zou willen doen. Speciale ideeën zijn bijvoorbeeld om te gaan vissen of wandelen voor Vaderdag. Als je iets geschikts hebt uitgekozen, zorg dan dat je alle vergunningen hebt die je nodig hebt om te kamperen en reserveer eventueel een kampeerplaats.
 • Inpakken: Als de reis eraan komt, is het tijd om in te pakken. Naast een tent, een slaapzak, campingstoelen en een campingfornuis, moet je nadenken over wat je tijdens de reis nodig zou kunnen hebben. Praktische items zijn onder andere een zakmes, zaklampen, campingservies, bestek, een EHBO-kit en kaarten. Vergeet water en voorraad niet, vooral belangrijk wanneer je een afgelegen plek kiest.
 • Plan activiteiten: Om de reis extra leuk te maken, bedenk je welke activiteiten je vader leuk zou vinden. Je kunt bijvoorbeeld vogels en wilde dieren bekijken, kaarten rond het kampvuur of op speurtocht gaan. Nogmaals, er zijn geen grenzen aan je verbeelding en je ideeën voor Vaderdag.

Uitvoering van het kampeerevenement

 • Routebeschrijving: Als je kampeerbestemming iets verder weg ligt, kun je een ontspannen reis met de auto maken. Maar als u in de buurt verblijft, kunt u ook zonder auto. Wat dacht je ervan om in plaats daarvan met de bolderkar te reizen? Daarin kun je alles kwijt wat je nodig hebt. Dit maakt het Vaderdag idee nog leuker.
 • Aankomst: Zorg dat je vroeg genoeg op de camping bent. Zo heb je genoeg tijd om de tent op te zetten en vertrouwd te raken met de omgeving voordat het donker wordt.
 • Zet je tent op: Werk als een team en zet je tent op. Het geheel is niet alleen leuk, maar ook snel klaar als je succesvol samenwerkt.
 • Onderneem activiteiten: Als je eenmaal gesetteld bent, kun je eindelijk van de reis genieten. Voer je geplande activiteiten uit en neem de tijd om te praten over de leuke tijden die je samen hebt gehad - bijvoorbeeld rond het kampvuur 's avonds. 
 • Catering: Zodra je honger krijgt, is het tijd om iets te koken. In onze blog met camping- en festivalrecepten vind je praktische receptideeën die perfect zijn voor op de camping.

Ideeën voor een vaderdagcadeau voor op de camping

Als je je vader een ander cadeau wilt geven voor Vaderdag dan kamperen, zijn hier een paar ideeën die perfect zijn voor kamperen op Vaderdag

 

Wat vind je bijvoorbeeld van het idee van een gepersonaliseerd cadeau voor Vaderdag? Een gegraveerde mok is hier bijzonder geschikt voor. Je kunt je vader er een lekkere kop koffie of thee bij geven. Wat dacht je anders van de Coco thermosfles van 1,0 liter of de Flip thermosbeker van 600 ml van Leifheit? Dan heb je altijd iets warms te drinken tijdens het wandelen of 's avonds bij het kampvuur.


 

Mannenbarbecue voor Vaderdag

Een idee dat alle mannen leuk vinden voor Vaderdag is een barbecue. De lente is in volle gang, dus het is eindelijk tijd voor een barbecue. Nodig de vrienden van je vader en hun kinderen uit voor de barbecue en voorzie ze van heerlijk eten en frisdrank. Met deze tips wordt de barbecue zeker een succes:

 

Bereid een barbecue voor mannen voor

 • Controleer de barbecue en accessoires: Als je dit jaar nog niet hebt gebarbecued, moet je ervoor zorgen dat de barbecue in orde is en dat je alle benodigdheden hebt die je nodig hebt om te barbecueën.
 • Koop barbecuegerechten en bijgerechten: Plan genoeg eten voor het aantal gasten en koop verschillende soorten barbecuegerechten. Naast worstjes, steaks en vleesspiesjes kun je ook kiezen voor vegetarisch barbecuegerecht zoals gegrilde kaas, gegrilde groenten en vleesvervangers. Plan een paar salades en wat brood als bijgerechten.
 • Koel de drankjes: Zorg voor een verscheidenheid aan drankjes en koel ze vroeg genoeg zodat je elke gast iets fris kunt aanbieden als ze arriveren.
 • Versieren: Dek de tafel met bijpassende decoratieve elementen en hang kleurrijke lampjes in de tuin of op het balkon om een gezellige sfeer te creëren.

Een barbecue organiseren

Begin vroeg met de voorbereidingen op Vaderdag zodat je op het eigenlijke evenement geen tijdsdruk hebt. Maak bijvoorbeeld alle salades klaar, versier de tuin of het balkon en zorg voor goede muziek. Zodra alle gasten zijn gearriveerd, kun je aan de slag:

 • Benoem een barbecuemeester: Je kunt natuurlijk zelf barbecueën, maar een leuk idee voor Vaderdag is om een barbecuemeester aan te stellen.
 • Barbecueën en eten: Als iedereen honger krijgt, kan de barbecuemeester de barbecue aansteken en het eten erop leggen. Dan is het tijd om te genieten!
 • Entertainment: Zorg ervoor dat alle gasten zich goed vermaken. Er is niet veel voor nodig, want als goede vrienden bij elkaar komen, gaat het meestal vanzelf. Met een vuurkorf en een pak kaarten ben je op alles voorbereid.
 • Houd kinderen bezig: Als er kinderen bij je zijn, willen zij ook vermaakt worden. Misschien heb je thuis wel spelletjes die voor hen geschikt zijn. Anders vinden kinderen het altijd leuk om door de tuin te rennen en tikkertje te spelen. Zorg er wel voor dat ze niet in de buurt van open vuur komen!
 • Tijd om te ontspannen: Als je helemaal vol zit, is het tijd om te gaan zitten en tijd door te brengen met je vader. Je hebt van dit geweldige vaderdagidee een onvergetelijk moment gemaakt.

Ideeën voor een vaderdag barbecue cadeau

We hebben ook leuke ideeën voor vaderdagcadeaus in verband met het barbecueën. Maak je geen zorgen, het hoeft geen gloednieuwe barbecue te zijn! Want van kleine dingen waar je veel aandacht aan hebt besteed, wordt je vader vast het gelukkigst.

 • Barbecueset: met accessoires die elke barbecuemeester nodig heeft, doe je alles goed. De 41 cm barbecue- en keukentang en de vleesvork van Leifheit passen hier bijvoorbeeld bijzonder goed bij.
 • Keukenschort: Een gepersonaliseerd keukenschort met een grappig gezegde zorgt zeker voor veel plezier en vreugde.
 • Speaker voor buiten: met dit cadeau hoor je goede muziek bij alle evenementen buitenshuis.
 • Barbecuekookboek: Als je vader van barbecueën houdt en iets nieuws wil proberen, is een kookboek het ideale cadeau voor mannendag.
 • Waardebon: Wat dacht je anders van een waardebon voor Vaderdag? Dit kan bijvoorbeeld voor een nieuwe barbecue of zelfs een barbecuecursus zijn.