Voedsel langer bewaren

Koop je liever groot in en wil je een voorraad verse groenten, salade en fruit aanleggen, maar ook worst, ham en vlees? Maar voordat je alles hebt gebruikt, is de helft al bedorven?

In 2022 gooiden Nederlanders thuis gemiddeld 33,4 kilo eten per persoon weg. Dat is 23% minder dan in het ijkjaar 2015. Toch lijkt de dalende trend nu te stagneren. Daarom is meer actie nodig vanuit de hele voedselketen om de Nederlander te helpen thuis minder voedsel te verspillen. Door bewuster boodschappen te doen, zou veel afval voorkomen kunnen worden. Maar wat als je geen tijd hebt om vaker in de week boodschappen te doen met minder producten?


Het belangrijkste voor de versheid en houdbaarheid van je eten is om het op de juiste manier te bewaren. Niet elke groente is bijvoorbeeld gelukkig in de koelkast, tenminste niet in elke klimaatzone. Externe factoren zoals temperatuur, licht en lucht spelen altijd een grote rol als het gaat om hoe lang je voedsel houdbaar blijft. Maak dus gebruik van de deskundige kennis van Leifheit en leer hoe je je voedsel goed kunt bewaren en hoe moderne vacumeermachines je helpen om voedsel en vloeistoffen efficiënt te bewaren. Of kook nu van heerlijke recepten en geniet later van een kant-en-klare maaltijd, met het behoud van smaken en vitaminen. Als je voedsel goed bewaard zul je lang van je favoriete gerechten kunnen genieten!

 

Nog niet uitgelezen over voedsel vacumeren of wil je nog meer handige tips voor bijvoorbeeld je overhemden juist strijken of hoe je het beste je ramen kunt schoonmaken? Lees dan ook de andere blogs:  Vacumeren in de keuken of Streeploos schone ramenOverhemden juist strijken